Снимка: архив Булфото

Депутатът Александър Методиев от ДПС, по-известен като бат Сали, получи сърдечна криза и вместо в съдебната зала влезе в болница.

Това попречи на първото заседание по делото срещу него да започне. Бат Сали е обвиняем за хулиганство и възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят професионалните си задължения, съобщи Bulgaria ON AIR.

За екшъна със специалното участие на депутата се разбра през лятото. Историята обаче се оказа по-стара. На 1 май Методиев профучал пред патрулна кола, правейки тройно изпреварване, в град Костенец. Полицаите му дали знак да спре, но той само им помахал с ръка и продължил по пътя си.

Още по темата

Малко по-късно униформените и бат Сали отново се срещнали. Депутатът бил повикан на помощ от свои събратя роми, един от които бил спипан от полицаите без документи за самоличност.

Методиев се появил и поискал обяснение защо униформените закачат "негови хора", след това размахал депутатската си карта и им обещал, че скоро ще бъдат цивилни.

Полицаите обаче отново не поддали на натиска, което ядосало още повече депутата и той звънял на началника им. И там обаче не получил подкрепа.

Заради хулиганските изпълнения на Методиев главният прокурор поиска депутатския имунитет на бат Сали и срещу него започна разследване. Делото трябваше да стартира днес.

Точно днес обаче депутатът е бил приет по спешност в Клинична болница в Лозенец със сърдечна криза. Това обяви защитникът му и предостави медицински документ от болницата, съобщи "Труд".

Тъй като Методиев настоява да участва лично в защитата си, съдът не даде ход на делото. Процесът бе отложен за 14 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase