Кадър: Bulgaria ON AIR

Фарук Бекташ, който уби двама мотористи при катастрофа и се скри от правосъдието, първоначално е искал да се признае за виновен и щял да съдейства. След това вероятно го е хванал страх от саморазправа и е променил решението си. Това разказа неговият първи служебен защитник Васил Крумов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че турският гастарбайтер искал да съдейства, за да премине делото по бързата процедура.

Още по темата

Бекташ уби семейството мотористи в края на юли. Изчезването му предизвика масови протести, а за откриването му бе издадена европейска заповед за арест.

Крумов се отказа да защитава Бекташ, след като турският гражданин беше освободен под "домашен арест" и след това изчезна.

Служебният защитник разказа, че разяснил на семейството на Бекташ вариантите - арест или домашен арест, при условие, че бъде посочен постоянен адрес. Тогава близките на турчина изготвили договор за наем на квартира в столичния квартал Враждебна. Самият адвокат присъствал на настаняването.

"Той попита какво следва. Аз му казах, че се работи по експертизи и в рамките на два-три месеца ще приключи това разследване. Той искаше да признае фактите и обстоятелствата, защото се чувстваше не добре пред мен от това, че е отнел човешки животи. Беше много притеснен", коментира адвокат Крумов.

Според служебния защитник Бекташ е променил намеренията си да съдейства от страх, но не от българското правосъдие, а от саморазправа.

"Докато беше на територията на ареста реагираше по съвсем различен начин. Искаше да остане. Каза, че не се чувства добре от това, че двама човека ги няма. Това ми казваше в ареста", добави Васил Крумов.

Адвокатът обясни, че се отказва от защитата на Бекташ, защото изчезването му тотално противоречи на подготвената защита, в която турсият гражданин признава вина и получава по-малко наказание.

Още новини четете на www.bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase