Снимка: Радио Пловдив
fallback

16-годишната Ирена поиска 10 000 лв. обезщетение от бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Той е в ареста от месеци с обвинение, че е изнасилил ученичката след като я е привел в безпомощно състояние чрез алкохол.

Днес момичето се появи в съдебната зала заедно с родителите си Георги и Христина Белухови.

"Този иск е символичен за стреса, който й причини Евстатиев", коментира майката на момичето, цитирана от "Марица". Тя обясни, че дъщеря й започва постепенно да преодолява психологическия шок, но сега заради делото започнала пак да се притеснява.

Oще по темата

Адвокатът на семейството Иван Грошев обясни, че поисканото обезщетение е в скромен размер, защото делото не е за пари,  "а за накърнената женска чест. Само друг съд, онзи отгоре, може да го съди както подобава", каза още защитникът.

На днешното заседание се явиха всички свидетели – полицаи, роднини, познати, които са видели момичето непосредствено след изнасилването. Иван Евстатиев бе докаран с белезници, още по-отслабнал и с болнав вид.

Но двамата му адвокати отсъстваха – Ташкена Колчева е в болнични, а Милчо Бенгарски е в отпуск. Не се явиха и трима експерти, затова делото бе отложено за 10 и 11 октомври.

По обвинението в изнасилване законът предвижда от 3 до 10 години затвор, а по това за привеждане в безпомощно състояние – до 6 месеца затвор или до 500 лева.

Евстатиен бе арестуван през януари тази година и продължавада е в пазарджишкия арест въпреки многото опити на защитниците му да променят мярката му за неотклонение в домашен арест. Мотивите им са здравословните проблеми на Евстатиев, заради които той бе лекуван и в болница.

Бившият кмет отслабна с 35 килограма, но всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

митака

преди 7 години

Боже колко прости са тези родители на това момиче, сега разбирам на кой се е метнала дъщерята. Вместо да дават лош пример на младите как се взимат бързи и лесни пари с лъжи и измами, да вземат да си възпитат децата на морал, труд и чесност.

26

хах

преди 7 години

Ето, дойдоха си на думата - пари. Уж не било делото за пари, но да си вземат 10 000 лв. Така и щерката няма да може да следва право, че първоначалните й планове за секс срещу уреждане в университет, са провалени вече. С успеха, който има в училище /запозната съм с това/ по нормален начин няма да стане правистка. Ясни са били намеренията й. Сега поне някой лев да вземе от цялата история и усилия.

25

Анонимен

преди 7 години

Roditelite isnudvat oschte psti iskat kskvo prsvi destvenara v hotela na dartaka interesno vs e sa pari ne sa 4est jalko no fskt iskat pari

fallback