Снимка: Булфото, архив

Окръжната прокуратура в София обвини двама души за верижната катастрофа в тунела "Витиня", при която загинаха трима души.

Повдигнато им е обвинение за причинена непредпазливост - смърт на повече от едно лице, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

След катастрофата през октомври м.г. МВР заяви, че причините за инцидента са несъобразена скорост и неспазване на дистанция между колите. Версията на потърпевшите обаче е, че е имало разлято гориво на пътя.

Припомняме ви, че тежката катастрофа стана на 8 октомври 2015-а година, над 50 коли се удариха във верижна катастрофа в тунела на магистрала "Хемус". 

На двамата обвиняеми са взети различни по размер мерки за неотклонение "парични гаранции" - 1000 лв. и 800 лв. Разследването по делото продължава.

"Не разливът на масло на пътя се сочи от автоекспертите като причина за пътнотранспортното произшествие в тунела "Витиня", а несъобразената скорост", каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".

"След изключително тежки процесуално-следствени действия са събрани доказателства за виновността на две лица. На едно от тях е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредплазливост на 1 лице, а на другото за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица. Разследването продължава, изключително тежко е, с множество разпити на свидетели, повече от 160 и множество експертизи", каза още Арнаудова, като уточни, че след края на разследването ще бъдат представени всички обстоятелства около него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase