Снимка: Архив Булфото
fallback

Адвокатът на бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев - Ташкена Колчева, е внесла ново, четвърто поред, искане за освобождаването му от ареста.

Oще по темата

То обаче е адресирано директно до наблюдаващия прокурор Пламен Пантов, който трябва да реши дали да иницира преразглеждане на мярката за неотклонение от съда или да откаже нова съдебна процедура, съобщи говорителят на държавното обвинение Димитрия Ганчева пред "24 часа".

Иван Евстатиев е обвинен в изнасилването на 16-годишно момиче от Стрелча и е в ареста от 16 януари.
Като мотив за поредното си искане за освобождаването на бившия кмет Ташкева Колчева е посочила опита му за самоубийство в килията в неделя. Според нея арестантът опитал да разбие главата си в стената.

От прокуратурата отричат да е имало опит за самоубийство. От държавното обвинение смятат, че обвиняемият е паднал и се е ударил в пода.

Заради инцидента Евстатиев все още е в хирургичното отделение на пазарджишката болница с нараняване на главата. Очаква се в сряда прокурор Пантов да се произнесе по искането на адвокат Колчева.

Преди по-малко от седмица окръжния съд в Пловдив отказа да освободи Иван Евстатиев от ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Берлин

преди 7 години

Откога блъскането на глава в стената е смекчаващо вината обстоятелство?

13

nina

преди 7 години

До Почернената МайкаНикаква майка не си ти, а само "почернен" ***.

12

лупи

преди 7 години

Други кметове си стоят по места и крадат като за световно, а тоя, щото е *** някакво младо ***, което е решило да забогатее тънко, ще гние в затвора.

fallback