Снимка: Булфото

Аз съм изключително толерантен шофьор. Нямам проблеми нито с точките си, нито с книжката, нито с актове. Това може да бъде проверено. Не карам като луд, обичам да спазвам правилата. Това заяви пред Нова тв Симеон Христов, който беше задържан след побоя на столичния бул. "Черни връх".

"Карах по бул. "Черни връх" в посока хотел "Хемус". Движех се с 50-60 км в час. Отдолу идваше сивия автомобил. С периферното си зрение видях, как един тъмен автомобил идва от локалното платно и нито спря, нито се съобрази с двойна непресечена лента. Пресече я съвсем умишлено, искаше да дойде направо в моята лента. Съответно засече сивия автомобил. Сивият автомобил, за да избегне удара, се удари в мен челно. В последния момент успях да завия пълен десен волан", разказа Симеон Христов.

Веднага след удара се опитал да помогне на жена си, която пострадала. Следващият момент му се губи. Знае обаче, че започнал да си търси телефона, за да се обади на спешна помощ и полицията.  

Още по темата

"Ударът беше достатъчно силен, има моменти, които ми се губят", заяви Христов.

Той обясни, че на жена му й предстоят сложни медицински манипулации на ръката и ще се оправи най-рано след 1 година.

Христов призна още, че е подсъдим.

"Няма нищо общо с побоища, става въпрос за финансови престъпления", заяви той.

"През 2004 година имаше едно повдигнато обвинение във връзка с една дискотека. Тогава съм бил на 24 години. Оправдан съм", допълни Симеон Христов.

Припомняме ви, че на 15 март Христов преби Георги Милев след катастрофа на столичния булевард "Черни връх".

Макар съдът да намери, че има обосновано предположение за това, че Христов е извършил престъплението, както и опасност от това да извърши друго престъпление, магистратите го пуснаха, тъй като обвинението му е за лека телесна повреда.

Софийският районен съд реши той да плати гаранция от 2000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase