Емилия Ковачева в съда. Снимка: архив, Булфото

За пореден път акушерката биячка Емилия Ковачева отрече да е пребила новородената Никол, въпреки доказателствения материал на прокуратурата – видеозапис, от който е видно как тя, в продължение на 83 минути, налага бебето с ръце и стъклено шише за хранене.

Още по темата

Акушерката от Самоков, чиято необяснима постъпка шокира цялата страна през пролетта на миналата година, е обвинена в опит за убийство на дете в безпомощно състояние.

Според прокуратурата деянието ѝ е довършено, но пеленачето не е умряло само заради бързата намеса на лекарите от "Токуда".

На поредното заседание по делото тя днес отговори с "Не" на въпроса дали чувства вина. Ковачева не пожела да коментира дали наистина е била 4-дневното бебе, но роднините й категорично заявиха, че това не е така.

"Записите, които показват насилието над детето, са манипулирани", отсякоха близките й.

Процесът срещу нея и днес не тръгна, а бе отложен за втори път, за да има време тя да се запознае с материалите по делото и да прегледа записите, съобщи "24 часа".

Адвокат Владислав Янев поиска от съда да променят мярката й за неотклонение и да я пуснат на свобода заради изключително тежката депресия, в която изпаднала. В момента Емилия Ковачева е под домашен арест.

Съдът обаче отказа да промени мярката и насрочи следващото заседание за 17 април - точно година след побоя на 4-дневната Никол.

На излизане от съда пък роднини на Емилия Ковачева пожелаха на журналистите да паднат по стълбите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase