Снимка: архив, Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, била бебе в болница "Софиямед”, няма спомен от нощта на инцидента, твърди адвокатът й Владислав Янев пред Нова телевизия.

По думите на Янев жената си спомняла единствено, че детето й направило впечатление, че то не изглежда добре и има жълтеникав тен.

Още по темата
"Тя се е чувствала изключително затормозена и не на себе си. Изживяла е някаква криза, която тепърва ще се установява – дали е имала някакво психично заболяване или моментно състояние на невменяемост. Тази жена е била поставена в ненормални условия на труд”, коментира Янев. Адвокатът заяви, че ще пледира за невменяаемост единствено, ако има основания за това.

По думите на адвоката Ковачева е съсипана и в тежка криза. В такава криза са и близките на Емилия. Той предположи още, че се е отключил някакъв психиатричен синдром при клиентката му.

Янев коментира още, че немотията е накарала Янева да поема тежките 24-часови смени, а условията на труд в болницата са нечовешки.

"Преди доста години Емилия е станала вдовица, отгледала е сама две деца. Непрекъснато е работила, родителите й са с влошено здравословно състояние”, разказа още Янев. Той съобщи, че доходът на човек в домакинството на Емилия е 270 лв.

Според адвокат Янев случаят с битото дете поставя важни въпроси обществени въпроси, които трябва да бъдат решени. "Изразяваме своята съпричастност към болката на родителите и дълбоко съжалявам за това, което им се е случило”, заяви той.

Адвокатът коментира и клипът от побоя над бебето, разпространен в интернет. По думите му това е станало незаконно и поставя въпроса колко качествено се води разследването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase