Снимка: flickr
fallback

85 обвинителни акта е внесла Окръжната прокуратура в Разград за последните 2 години за недекларирани доходи от "булки по интернет".

"Булките" заработвали впечатляващи суми от чужденци чрез виртуална любов. Независимо от печалбата си жените декларирали липса на средства и взимали и детски. Според обвинението така те са нанесли щети на "Социално подпомагане".

С тази несекващата схема в Разградско се препитават цели села, пише "Труд".

Данните бяха изнесени по повод внасянето на поредното обвинение срещу жена за дължими данъци върху недекларирани доходи и неправомерно получени семейни помощи за деца.

Прокуратурата в Разград сега предава на съд 36-годишната Нуртен от село Ясеновец. Тя дължи 4 721 лева за времето от януари 2008 до април 2014 г.

В този период жената получила над 50 000 лв. от мъже от Великобритания, Австрия, Белгия, Швеция и Турция. Финансовите донори били регистрирани в различни сайтове.

"Пред тях подсъдимата разказвала драматични истории и успявала да ги склони да я подпомогнат с пари, които й били превеждани чрез системата за международни бързи разплащания "Уестърн юнион", припомнят историята от прокуратурата.

В същото време жената получила и помощи за децата си в размер на 1610 лв. Сумите й били отпускани след декларации, че е безработна и няма никакви средства.

Нуртен е поредната от серията "булки" от Разградско, които заработват по този начин. Тя обаче е сред нискооборотните.

През годините бяха засичани нейни колежки, които успявали да получат и по над 100 000 лв. годишно. Официално се водели безработни. Пред чужденците те се представяли за моми, които търсят любовта.

Обещавали да им пристанат, но съдбата все създавала пречки пред любовта им, като болести, безпаричие и разни други. Омотаните в лъжи рицари щедро пращали пари, но любовта им все оставала на километри разстояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Православен

преди 8 години

Нуртен!!!!!па нали са мюсулмани,уж жените им нинджи и ги държат стегнато!!!!

17

до 15

преди 8 години

Съдят ги чужденците, които са излъгали, бе! Пък и държавата трябва да ги съди, щото това си е измама. Иначе по твоята логика дай държавата да толерира и закриля производството, износа и продажбата на наркотици, щото ще й носи пари, а?

16

инж. Балкански

преди 8 години

само ако не е докосвано флопито, че последната се рекламираше за usb3 а се оказа ролков магнетофон.

fallback