Снимка: Булфото, архив
fallback

Лидерът на "Атака“ Волен Сидеров за пореден път се изправи пред съда по делото срещу него за случая от 6 януари 2014 г., когато  по време на полет от София до Варна влезе в конфликт с френски дипломат, а след това се стига до сблъсък с един от пътниците и полицай, който беше ударен.

Oще по темата

"Дори аз да стана изкупителна жертва, обществото няма да стане по-добро, нито престъпността ще падне", коментира той преди да влезе в съдебната зала.

Според него полицаите покровителстват наркотрафика, извършителите на престъпления и лъжесвидетелстват.

"Това е тази същата прокуратура, която не може да установи как е умряло момчето от Враца - Тодор, тази същата прокуратура, която изпрати седем прокурори там, защото един не е достатъчен, за да установи една смърт, един елементарен случай. Какво стана с убийците там, пуснаха ги под домашен арест, даже могат да излизат извън България. Аз не мога", отсече националистът.

След като вчера той и заместникът му Десислав Чуколов бяха предадени на съд заради проверката им на клекшопа в началото на октомври, Сидеров се защити като настоя, че става дума за един незаконно неработещ магазин, в който се продават цигари без акциз, вероятно и наркотици.

Сидеров отсече, че има много сериозни данни за това, но отказа да каже откъде има тази информация.

"Ще ви кажа и номера на коли и хора, прякорите им. Ще ги разследвате ли? Само че питайте първо началниците си дали ще го позволят. Аз вярвам във вашето добро желание, но медиите са вече нещо, което далеч не прави това, което се нарича обществено служене", коментира той.

Според него МВР е "една мафия, една мафиотска структура" и се оплака, че всичко това се използва срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 8 години

Най-големия или не, и за него ще има Видовден!

27

Анонимен

преди 8 години

Чуколина нещо притеснена ми се види. Май я чакат да и направят "бабините очилца" :)

26

Анонимен

преди 8 години

Няма как да влезе в затвора, защото винаги когато поиска, може да си извади психиатрична експертиза. Всеки психиатър ще му даде такава с чиста съвест.

fallback