Снимка: БТА

"Театрална постановка с режисьор "Атака" няма как да се реализира при участието на прокуратурата и съда. И при отредената тежка роля на задържания, защото дори и час в следствения арест не е приятно преживяване", заяви адвокатът на Волен Сидеров Явор Нотев.

Още по темата

"Случилото се вчера не е сценарий. Просто беше приложен законът по отношение на фактите, които са събрани без участието на Сидеров, Чуколов и техните защитници", добави Нотев пред Нова телевизия.

По думите му СГС е разчел правилно доказателствата и е постановил единственото възможно решение - досъдебното производство продължава, но на този етап няма основание Сидеров и Чуколов да бъдат задържани в следствения арест.

Нотев добави, че мярката е променена заради неприемането на аргументите на прокуратурата, че може двамата да се укрият или пък да извършат друго престъпление. И двамата са с чисто съдебно минало, напомни адвокатът на националиста.

Преди часове лидерът на "Атака" Волен Сидеров и неговият заместник Десислав Чуколов напуснаха ареста срещу парична гаранция от 6000 лв. на човек. Те трябва да я внесат в 7-дневен срок, но след решението на Софийския градски съд вече са на свобода.

Съдът определи задържането в сряда на двамата депутати като незаконосъобразно. Прокуратурата има три дни да реши дали ще протестира среднощното съдебно решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase