Снимка: архив, Булфото
fallback

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров днес в Окръжна прокуратура - Враца са изпратени прокурори от Върховна касационна прокуратура.

Възложена им е спешна проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов и на действията на органите на досъдебното производство по това дело.

Oще по темата

Възможната причина прокурор №1 да вземе нещата в свои ръце са действията на подчинените му от Окръжната прокуратура във Враца.

Вчера те повдигнаха много леки обвинения на братята Дамянови, които пребиха до смърт Тодор. Тезата на окръжните обвинители е, че двамата мъже са причинили смърт по непредпазливост. За това престъпление максималната ефективна присъда е 5 години.

Предмет на проверката ще бъдат и твърденията на кмета на Враца Калин Каменов за осъществено изнудване спрямо него, както и реакцията на правоохранителните органи.

По разпореждане на главния прокурор, прокурори ще работят на място и в Бяла Слатина.

Там те ще проверяват всички преписки и дела, касаещи кмета на Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, включително и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой.

Съобразно разпореждането на главния прокурор, първите резултати от действията на проверяващите екипи следва да му бъдат докладвани до края на днешния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Потур

преди 8 години

Този по-горе на снимката всеки момент ще гръмне от толкова ядене и рушвети по бетер от свинятяа е станал плондер

25

Реалист

преди 8 години

От заглавието "убийците на Тодор" значи съдбата на братята е предрешена.От мирни граждани пресичащи улицата , станаха убийци по принуда.

24

Анонимен

преди 8 години

До от Сидни Ав$тралияТИ СИ ***! ПЛАЩА СЕ КАКВО ДА НАПРАВИ1 НЯКОИ ОТ СЪДИИТЕ ИМАТ ВИЛИ НА КАЙМАНИТЕ! ОТ МАРС ЛИ ПАДАШ ИЛИ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ ЖИВЕЕШ В АБСУРДА БЪЛГАРИЯ!........ВЕРНО СИ ***.....

fallback