Снимка: БТА

Собствена килия със собствен креват с пружина, дюшек и топло одеяло. Само до тези три екстри се ограничава престоят на топло на националиста Волен Сидеров в националното следствие, където той прекара цели 12 часа.

При отвеждането на топ арестанта на републиката на "Г.М.Димитров 42", лидерът на "Атака" отказал да разпише декларацията, която се дава на всички задържани, че е запознат с вътрешния ред и ако нарушава реда, срещу него може да се използват помощни средства, даже сила. Не понечил да пие вода, нито хапнал храна за обед – обявил бил гладна стачка.

Още по темата
Влязъл в килията си окован с белезници, учудено втрещен от обстановката вътре, а там освен кревата с пружината, го очаквала и вътрешна тоалетна, малка мивка, една лампа и матов прозорец с решетки, откъдето едва се промъквала слънчевата светлина отвън, научи Dnes.bg от свои достоверни източници.

Не след дълго при него се появил адвокатът му, депутатът от неговата партия Явор Нотев, при лидера си влязъл и Павел Шопов. Час и половина обсъждали какви да са следващите им ходове, най-вече как Сидеров да излезе от Следствието, което се и случи часове по-късно, че да може да се върне в дома си, където разтревожена го чакала приятелката му Деница Гаджева и новороденият му син – Волен Сидеров-младши.

За вечеря надзирателите предложили на политика зелен фасул, но той отново отказал. Предният ден арестантите хапвали печено пиле, но този ден били на разтоварваща зеленчукова гозба, така се паднало този ден, нищо, че за пръв път в ареста имали висок гост – първият арестуван депутат.

След като отказал вечерята, националистът полегнал и заспал гладен, та чак до 23 часа, когато го събудили, извели и завели в съда, за да гледат мярката му за неотклонение.

След като съдия Веселина Ставрева обяви, че задържането на Сидеров е било незаконосъобразно, тъй като е нямало никаква опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, политикът отново е върнат в Следствието.

Там си взел личните вещи и на изпроводяк изрично благодарил на надзирателите за доброто им отношение към него и излязъл, а навън... навън го чакали орди от привърженици на "Атака", които били разпънали три палатки, чакал го и тв екип от партийната му телевизия, за да му вземе интервю.

Останалото вече ни е ясно – 5 дни Волен е отново волен, на свобода, макар и срещу парична гаранция от 6 бона заради зулумите, които той спретна в деня на изборите в НАТФИЗ.

Прокуратурата протестира освобождаването му, дали ще го задържат пак? Ще видим днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase