Жертвите на Мерт Мехмед. Снимка: Impact Press Group, архив
fallback

19-годишният Мерт Мехмед призна всички обвинение на прокуратурата за убийството в Джебел през април 2014 година на 24-годишната Джейлян и на 7-годишната й дъщеря Джейда.

Той се изправи пред днес пред 5-членен състав на Окръжен съд в Кърджали и призна вината си. Мерт иска съкратено следствено действие.

Oще по темата

Прокурорът Бонка Василева настоя за 30 години затвор при строг режим на изтърпяване на наказанието. Това е и максималното наказание за грабеж, придружен с убийство, каквото е обвинението срещу Мерт Мехмед.

Очаква се поисканото от обвинение наказание да бъде намалено с една трета. От близките е предявена и кръвнина в размер на общо 700 000 лева.

Двойното убийство, което потресе Джебел, бе извършено на 20 срещу 21 април 2014 г. Майката и детето са били умъртвени с брадва, иззета в хода на следствените действия от дома на Мерт.

От дома на жертвите си убиецът е взел два мобилни телефона и 250 лева.

Разследването на убийството продължи година и три месеца. От заляването си до този момент Мерт Мехмед беше в ареста с мярка "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

готин

преди 8 години

за 400лв колко много ще се вайка в пандиза нямам думи а и ще му се радват там,много

5

Анонимен

преди 8 години

Абе какво разследвате година и три месеца бе! Келемето в панделата да го обичат нежно и да си плати за зверството, което е извършил.

4

Евротолераст

преди 8 години

Чудовищно е това да отнемеш на човек 30 години от разцвета на живота му, затворът е варварство от миналото, трябва да бъде заменен със възпитателни курсове!

fallback