Снимка: архив, Impact Press Group

Два мобилни телефона и 250 лева взел от дома на жертвите си в Джебел 18-годишния Мерт Ш., който посече жестоко 24-годишна жена и 7-годишната й дъщеря.

Рано е да се говори за наказание, но вероятно, когато се стигне до присъда, лично аз ще поискам доживотен затвор, каза пред журналисти окръжният прокурор Светлозар Лазаров.

Досъдебното производство е за убийство на повече от едно лице, едното от които малолетно, като деянието е извършено с особена жестокост.

По думите му убийството е било извършено на 20 срещу 21 април. Майката и детето са били умъртвени с брадва, иззета в хода на следствените действия от дома на 18-годишния Мерт.

Разпитани са били 11 души, а по случая са назначени множество експертизи, чиито резултати трябва да бъдат готови до месец, предаде БТА.

Още по темата
Окръжният прокурор е поискал след изтичане на 72-часовата мярка за неотклонение, Мерт да остане задържан.

Той е криминално проявен. Има 5 висящи присъди и 1 влязла в сила - за кражби от магазини и частни домове, уточняват от полицията.

Окръжният прокурор съобщи, че извършеният следствен експеримент, откритата брадва в жилището и окървавените дрехи на 18-годишния задържан, както и направените самопризнания пред съдия, са основанията той да бъде привлечен като обвиняем.

Директорът на ОДМВР - Кърджали комисар Петко Деведжиев заяви, че е ужасен от престъплението, което задържаният е извършил с изключителна жестокост и без да се разкайва за стореното.

По думите му криминалистите са работили изключително натоварено и интензивно за установяване на извършителя. Убийството беше разкрито часове след откриването на телата на майката и дъщерята на 26 април в апартамент в Джебел, в който те живеели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase