Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Кърджали остави в ареста 18-годишния Мерт Мехмед, задържан за двойното убийство на 24-годишна жена и седемгодишната й дъщеря в Джебел.

Майката и детето бяха намерени мъртви на 26 април т.г. в апартамент в Джебел след сигнал от съседи.  Двете убийства са извършени с брадва, вероятно в нощта на 20 срещу 21 април.

Днес задържаният Мерт Мехмед се яви в съдебната зала със служебен защитник - адвокат Веса Пулева, която също счете, че трябва да бъде наложена мярка "задържане под стража".

Още по темата
Пред съдия Пламен Александров задържаният каза, че не си спомня нищо от вечерта на убийството. Съжалява за действията си. Самият той не знаел причината, поради която е извършил това деяние, и е съгласен да остане под стража.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив в тридневен срок от обявяването й.

От дома на жертвите Мерт взел два мобилни телефона и 250 лева. С парите момчето си е купило нов GSM и маратонки. В деня след убийството младежът и майка му са били заедно по магазините.

Деянието е извършено с особена жестокост. Мерт Мехмед е направил пълни самопризнания пред съдия, съобщи вчера окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров, който е прокурор по делото. 

Мерт е криминално проявен. Има 5 висящи присъди и 1 влязла в сила - за кражби от магазини и частни домове, уточниха от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase