Снимка: bTV

Aз имах сериозни основания да се опасявам за живота си, заяви пред bTV ген. Кирчо Киров, след като днес Военният съд го осъди на 10 години затвор и конфискация на половината имущество.

"Имах сериозни основания да се опасявам и за безопасността на моето семейство и очевидно трябва по тези фундаментални проблеми да мисля и занапред", допълни още той.

Още по темата

"Този процес още в зародиша си започна с изпълнението на политическа поръчка от днешните ръководители на Националната разузнавателна служба – ген. Драгомир Димитров и ген. Георги Миленов. Една политическа поръчка, която беше поръчана през 2012 г. от тогавашния вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. И аз съм убеден, че това е така, защото самия г-н Цветанов на 18 април 2012 г. ме повика при себе си, в кабинета си на министър на вътрешните работи и заяви, че следва да напусна моментално, автоматически, още същия ден екипа на премиера Бойко Борисов, тъй като с мен ще се занимават компетентните органи", разказа Киров.

Генералът подчерта, че разполага с абсолютно достоверна информация, че върху съдията е оказан натиск от лица от Президентството.

Бившият директор на Националната разузнавателна служба беше изправен на подсъдимата скамейка за това, че за периода 2007-2011 г. е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите са били във валута – долари и евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase