Снимка: архив Булфото
fallback

Нямам какво да деля в личен план с министъра на правосъдието Христо Иванов, но когато опират нещата до Конституцията не мога да мълча. Той опитва да изнасили Конституцията. Това обяви пред bTV бившият служебен премиер, а сега преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки.

Професорът от няколко дни е в открита война с Иванов, който бе министър и в неговия кабинет. Вчера той го обвини, че с идеите си за съдебна реформа иска да „яхне” съдебната система и да заблуди премиера Бойко Борисов.

Oще по темата
Днес Близнашки продължи с критиките си.

„Стратегията на Народното събрание за съдебна реформа, в която участвах и аз, предвиждаше определени неща, а сега се предлагат други. Вярвам, че парламентът ще отхвърли тази съдебна реформа”, каза той.

Той обвини Иванов и екипа му, че се опитват да поставят обществото пред свършен факт, без обсъждане и без да се чуе мнението на хората, които разбират от тази материя.

„Опитват се да приватизират съдебната реформа”, каза професорът, който иначе обясни, че нямал нищо лично към министъра.

Според Близнашки Христо Иванов ще стане антигерой, ако промените все пак минат. „Не можеш да очакваш да изнасилваш Конституцията, а всички около теб ще гледат с одобрение”, каза той и предупреди, че в България има хора, които разбират и няма да мълчат.

Бившият премиер беше категоричен, че реформата на Иванов е грубо посегателство върху съдебната власт. „С явното гласуване няма да им мине номерът, ще има съпротива, те тръгват срещу завоевания на цивилизацията”, каза Близнашки.

Той разказа и че не се е стърпял и пратил SMS на наследника си на поста Бойко Борисов, че ще допуснат грешка и че го подвеждат хора, които не познават материята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Anton

преди 8 години

Близнашки май вече го тресе старческата склероза и психоза. Кои точно членове изнасилва в конституцията Иванов? Каква точно реформа стартира Близнашки? Управлението му беше няколко месеца ала-бала. И най-лошата реформа е по-добра от моментното статукво. Явно политиците не разбират че на народа до такава степен му е писнало от корупцията и неработещата съдебна система, че идва времето на сопите. Институциите, красиво описани в конституцията са обладани от марионетки -не работят.Фасадна демокрация

12

Анонимен

преди 8 години

Мутрата изнасилва министър Иванов, а той като няма кого да изнасилва, изнасилва конституцията

11

Анонимен

преди 8 години

Сигурно цяла нощ не е спал за да се обади на Императора за рожденият му ден и да засвидетелства безмерната си обич към него и делото МУ. Сигурно го е хванал за шлифера за да докаже, че има ли гадно дело в полза на Императора и в ущърб на народа е готов веднага да се заеме.

fallback