Снимка: БТА
fallback

Свидетели по дело срещу Волен Сидеров разказаха днес в съда какво се е случило на 6 януари 2014 година, когато Волен Сидеров е пътувал със самолета от София за Варна.

Четирима души от екипажа на самолета - двама пилоти и две стюардеси, си спомниха как по време на полета националистът е станал от мястото си и започнал да разменя реплики с една от пътничките.

Oще по темата

За да успокои обстановката, екипажът бил принуден да се намеси и въпросната дама била отведена в друга част на самолета.

Една от пътуващите - Олга Маринова, разказа как по време на пътуването в самолета било шумно и имало малък скандал. Тя уточни, че Сидеров поискал паспорта на пътничка, изтъквайки че е депутат, съобщи БТА.

По думите на Маринова конфликтът продължил и след кацането на самолета във Варна, когато в летищния автобус един от пасажерите нарекъл Волен Сидеров „простак“. Това провокирало лидера на партията "Атака" и придружаващите го депутати и се стигнало до размяна на удари с ръце и ритници.

Полицията предотвратила задълбочаването на скандала, като извела от автобуса пътника Димитър Бахнев, който сега е един от основните свидетели в процеса и предстои да бъде разпитан.

Волен Сидеров отрече показанията на всички свидетели и бвини съда и прокуратурата в политическа поръчка.

Лидерът на "Атака" обвърза процеса с това да му бъде ограничена възможността да се кандидатира за президент. Той обаче не отговори категорично дали все пак има намерение да се кандидатира за държавен глава.

По думите му целта на процеса е той да бъде оклеветен. Сидеров отрече твърденията на стюардеса, която беше разпитана на предишно съдебно заседание и която заяви, че в близост до седалките, където са седели той и други депутати от "Атака", е имало бутилка с алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

193

Анонимен

преди 8 години

Кой ще го избере тоя *** за президент бе?

192

GOGOGO

преди 8 години

BOI BE , MALKO IM E.....

191

Помнещият

преди 8 години

Това не му е за първи път. Всички помним - и побоя с/у възрастният човек и внукът му на магистралата. Тогава се усукваше по същият начин и дори представи лъжесвидетел, който по- късно се отметна / Чернев/. Все някой му е изцапал гащите.

fallback