Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров се яви за първи път на делото, по което е подсъдим за действията му на варненското летище на 6 януари 2014 година. Досега той не е идвал в съдебна зала, съобщи БТА.

Още по темата

Сидеров определи делото срещу него като политическо и го обвърза с това да му бъде ограничена възможността да се кандидатира за президент.

Лидерът на "Атака" обаче не отговори категорично дали все пак има намерение да се кандидатира за държавен глава.

По думите му целта на процеса е той да бъде оклеветен. Сидеров отрече твърденията на стюардеса, която беше разпитана на предишно съдебно заседание и която заяви, че в близост до седалките, където са седели той и други депутати от "Атака", е имало бутилка с алкохол.

Колкото да спречкването с френския дипломат г-жа Стефани дьо Мортие, Сидеров каза, че е бил провокиран от нея, защото тя обидила значката на ревера му. Тъй като тя започнала да говори на различни езици, той се усъмнил, че може да е терорист.

Сидеров коментира също, че полицаят, който се е оплакал от действията му, е излъгал. Лидерът на "Атака" пуснал жалба срещу полицая, но тя не била приложена към делото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase