Снимка: Булфото, архив
fallback

Софийският градски съд глоби няколко свидетели по делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. Причината - неявяването им в съдебната зала днес, макар да са редовно призовани.

Заради второ поред неявяване санкция беше наложена и на Димитър Бахнев, участвал в инцидента със Сидеров, съобщи БТА.

Oще по темата

Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на граничен полицай по време на инцидент на летище "Варна". Тогава възникна скандал на борда на самолет между депутати от "Атака" и френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Стюардесата Лили Котева разказа как по време на полета забелязала, че има проблем на борда, както и че нейна колежка вече била отишла при Сидеров, който се изправил на пътеката между двата реда седалки и ръкомахал. Говорел и на висок тон.

Колежката на Котева й разказала, че Сидеров искал паспорта на стоящата до него пътничка, в случая френски дипломат. Лидерът на "Атака" обяснявал, че има правомощия да иска паспорта на спътничката си, защото имал опасение, че може да е терористка. Причината - говорела няколко езика.

Наложило се капитанът на полета да се разпореди Сидеров да върне паспорта на пътничката, след което двамата вече не пътували близо един до друг.

Лили Котева разказа пред съда, че докато поднасяли безалкохолни напитки на борда, всички от групата на Сидеров поискали кока-кола и допълнително по една празна чаша. А малко по-късно стюардесата видяла в краката им празна бутилка от алкохол, която приличала на уиски.

Адвокатите на Сидеров попитаха как се е озовала тази бутилка на борда, след като от съображения за сигурност не се разрешава на пътници да носят течности. Котева обясни, че е възможно да се пазарува от магазините на летището, които се намират след рентгените за проверка на пътниците.

Друг свидетел - Юри Стоименов, първоначално заяви, че на борда не се било случило нещо много обезпокоително. В показанията си пред разследващите обаче, които бяха прочетени в съдебната зала, стана ясно, че Стоименов е видял, че на борда на самолета има известно напрежение и Сидеров искал паспорта на френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Конфликтната ситуация продължила след слизането на всички от самолета, когато в автобус на летището във Варна един от пътниците казал на Сидеров, че е простак. Тогава цялата група на "Атака" се събрала около младежа, дошла и гранична полиция. Наложило се мъжът да бъде изведен от автобуса.

Волен Сидеров и днес се възползва от правото, което законът му дава, и не присъства в съдебната зала. Следващото заседание по делото е на 11 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 8 години

Волен е едно много просто момче

89

aa

преди 8 години

Следващия път капитана да разпореди да го изритат от самолета!

88

ФАШИСТ

преди 8 години

всички " русофили " да се мобилизират и на фронта в Куманово - командир на патриотичният взвод ,Волен Сидеров Сталинов , другари , не отстъпвайте фронтовата позиция , на редута има водка и македонска наденица

fallback