Герман Костин. Снимка: bTV
fallback

Прокуратурата повдигна обвинение на руския гражданин Герман Костин за убийството на петгодишния Никита, който беше намерен в куфар край Пасарел, обяви пред журналисти говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова.

Тя посочи, че по кърпа, в която детето е било увито, е открит ДНК-материал, който съвпада напълно с ДНК-то на Костин. Експертизата на материала е излязла днес и резултатите от нея са станали причина да бъде повдигнато обвинение на руснака.

Oще по темата
Прокуратурата разполага и със записи от камери на АПИ, които са заснели как Костин се придвижва с автомобила си към мястото на престъплението. Неговият мобилен телефон също е бил засечен в района на престъплението, посочи Арнаудова.

Мотивите за убийството все още не са ясни, а Костин не признава вината си.

Румяна Арнаудова посочи, че майката на убитото дете е била съдружник с руснака във фирма за недвижими имоти. Досъдебното производство за нейната смърт се води в Бургас, където към момента не са събрани достатъчно доказателства кой е неин убиец, уточни Арнаудова.

Разследващите работят по всички възможни версии, включително и за съучастници в извършването на убийството на петгодишния Никита.

Румяна Арнаудова уточни, че смъртта на детето е настъпила след задушаване. Предстои прокуратурата да поиска от съда да наложи задържане под стража на Герман Костин.

Dnes.bg припомня, че в интервю за bTV през април, Костин отрече да има нещо общо със случая. "Аз нищо не съм направил. Аз никого не съм убивал! И сега ми предявят нещо... Ако аз се бях почувствал виновен за нещо, аз имам пари, можех да се скрия в далечни страни, някъде да избягам... Но аз дойдох тук. Дадох показания, всичко разказах", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

777

преди 8 години

какво търси неговата кърпа с неговия днк материал при трупа на детето?

15

Аз съм прост...

преди 8 години

Ако той е виновен, трябва да бъде пратен в руски затвор, там ще види, какво е наказанието за убито дете!

14

Анонимен

преди 8 години

Изказват се хора,които може би са чували,но никога не са се знимавали с Наказателно право!Във всички закони,дори и в тези третиращи гражданските отношения,се говори за доказателства,а не за улики и за това кой,къде и по кое време е бил!

fallback