Адвокат Станимир Ченалов. Снимка: Нова тв

"В резултат на натиска, Румяна Ченалова е решила да отиде сама в съответните служби", обяви адвокатът й, който е и нейн брат - Станимир Ченалов.

Той отрече тя да се е укривала и се аргументира с това, че в началото на април Ченалова се е явила на повикване от следовател в сградата на Софийска градска прокуратура, където й е връчена нова призовка.

"От момента, когато тя бе призована, сме подавали молби, в които посочваме причините, поради които не можем да се явим и желанието ни да го направим и да се свърши дейност", заяви още юристът пред Нова тв.

Още по темата

"За мен Румяна Ченалова е един невероятен професионалист. Тя е човек, който в стремежа си да проучи даден проблем, отива и си купува литература и я чете. За мен тя си върши работата – дали добре или не, е въпрос на преценка. Винаги има недоволни", посочи Ченалов.

На въпрос дали Румяна Ченалова е избрана за изкупителна жертва, юристът отговори: "Най-лесно е да кажеш, че някой е нарочен. Ние адвокатите работим с факти".

На последващ въпрос защо тогава е ходила в психодиспансера в Стара Загора, за да си извади документ, че е нетрудоспособна, той отговори, че вследствие на стреса се е отключил проблем, който сестра му е имала от години и специалист я насочва към лекарска комисия.

Адвокатът обаче уточни, че не става въпрос за тежко психическо заболяване.

Снощи от държавното обвинение беше съобщено, че Румяна Ченалова е задържана с прокурорско разпореждане за 72 часа в Националната следствена служба.

До задържането й се стигна, след като вчера по обед от прокуратурата съобщиха, че отстранената от ВСС съдия е обявена за общодържавно издирване.

Причина за това бе, че съдийката не се е отзовала на призовка на прокуратурата и не е открита на никой от известните й адреси.

Срещу Ченалова има образувани две разследвания - за престъпление по служба и за документно престъпление. Тя беше съдията по делото "Белведере", за което френският посланик у нас Ксавие дьо Кабан изнесе данни за нейните скандални действия и заяви, че има "гнили ябълки" в съдебната ни система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase