Снимка: Архив Булфото
fallback

Съдия Румяна Ченалова, която беше обявена за общодържавно издирване, е била във влошено психично състояние. На 6 април се явила на комисия в Центъра за психично здраве в Стара Загора. Там е изпратена от личния си психиатър, за да бъде удостоверена временната й неработоспособност, съобщи bTV.

"Точно какво е психичното й състояние нямам право да ви кажа, тъй като е лекарска тайна. Комисията установи, че лицето е нетрудоспособно, издаде болничен лист с диагноза", обясни д-р Златка Димитрова – председател на комисията.

Oще по темата

Дали болничният лист може да послужи като причина за неявяване в съдебна зала, специалистът обясни, че е необходимо издаване на друг допълнителен документ, който се прави след поискване и съответната преценка за състоянието на пациента. Такъв документ обаче не бил поискан от комисията.

Съдия Румяна Ченалова бе отстранена от Софийския градски съд за срок от 6 месеца заради водени срещу нея няколко дисциплинарни производства. Ченалова не се е явила пред разследващите, които е трябвало да й предяват обвинения и е депозирала молба за влошено здравословно състояние.

Румяна Ченалова беше съдията по делото "Белведере", за което френският посланик у нас Ксавие дьо Кабан изнесе данни за нейните скандални действия и заяви, че има гнили ябълки в съдебната ни система. Заради случая правосъдният министър Христо Иванов поиска проверка.

В Стара Загора Ченалова има апартамент в жилищна кооперация на централна улица. Съседите й не са я виждали там от февруари. За сметка на това пък два-три пъти идвали да я търсят от полицията.

Братът и адвокат на Ченалова - Станимир Ченалов, има адвокатска кантора в централната част на Стара Загора. Сътрудниците му обаче не го били виждали. Ченалов не отговарял и на мобилния си телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

qwer

преди 9 години

И като има психични отклонения как заема тази длъжност ? Мамка им и престъпници, това съдии, прокурори и адвокати са по-големи престъпници и от престъпниците-мафиоти. После как се оттървал този или онзи, ами ето как с такива измами допуснати да съществуват като членове и точки в закона, измислен от същите тези *** съдии, прокурори и адвокати !

39

Анонимен

преди 9 години

Е така се учат и мафиотите,от такива като тази чаналова.И после немогат даги осъдят.

38

Анонимен

преди 9 години

много удобно. сега ще я икарат луда и ще я пуснат. после спокйно мойе да се премести на някои осторов със събраните до сега пари от рушвети и тн.

fallback