Атанаска Георгиева. Снимка: Булфото
fallback

Наказание доживотен затвор при първоначален специален режим наложи Окръжният съд в Бургас на Атанаска Георгиева. Тя бе призната за виновна в това, че умишлено е умъртвила в Поморие 8-годишната Александра Тодорова.

Момиченцето бе обявено за издирване от МВР на 9 април м.г. На следващия ден трупът на детето бе открито в таванско помещение в кооперацията, където живее семейството й.

Таванското помещение обитавала под наем 44-годишната Атанаска. Тя привикала детето в помещението, сложила найлонови торби върху главата му и ги е облепила с тиксо. Смъртта е настъпила вследствие на задушаване.

Oще по темата

Пред разследващите Атанаска признала за това, което е извършила. Като мотив посочила високомерието на детето и доброто материално състояние на родителите му.

Окръжният съд в Бургас уважи частично предявените от родителите на пострадалата граждански искове. Георгиева е осъдена да заплати по 130 000 лева обезщетение за причинените им с непозволеното увреждане неимуществени вреди. Съдът отхвърли гражданските искове в останалата им част до 200 000 лв. за всеки от гражданските ищци.

Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Бургас, предаде БТА.

Служебният адвокат на Георгиева - Калин Янев каза, че ще обжалват присъдата.

Родителите на детето казаха, че са доволни от присъдата.

Самата Атанаска заяви пред журналисти, че ще бори „със зъби и нокти”, за да бъде оправдана. Тя отново заяви, че не е убила детето и е с чиста съвет. Продължава да твърди, че съществува Антон Петров, който според разследващите е недействително лице. Тя каза още, че не може да разкрие кой е извършителят на убийството, тъй като се страхува за живота на близките си, предаде „Фокус“.

Атанаска Георгиева е от Златоград, но живее от Поморие. Тя е със средно образование, разведена и неосъждана досега.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимем

преди 6 години

В гроба да се обръща този изверг долен и искам и аз смъртната присъда да се върне в БЪЛГАРИЯ.

22

до 24

преди 9 години

Съгласен съм, че изглежда неправилно, особенно от гледна точка на близките, но от обективна гледна точка закона разграничава нещата. Блъснал си човек и си го убил, особенно пил или без книжка или на пешеходна пътека,сфетофар и т.н. но все пак, не си се качил на колата с цел да убиеш, може да ти е изтръпнал крака, може да си имал ужасен ден или те притискат лихвари и си се замислил и не си видял човека и т.н. важното е че няма умисъл а е нещастен случай. Тука обаче има умисъл, цел и жестокост.

21

Анонимен

преди 9 години

защо за тази има доживотен. а оня които уби 3-годишното дете ще лежи от 6 години и няма да има книшка 8.а какво стана с онази манеканка която остави две деца без родители условна /не съм сигурен ама на нея маи не и взеха даже книшката/ на това ли казвате правосъдие. до кога законите важат само за бедните. не че я защитавам ама последно време присадите са просто смешни.

fallback