Снимка: архив Булфото
fallback

Правосъдният министър Христо Иванов внесе във ВСС предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу съдията от Софийски градски съд Румяна Ченалова. Искането на министъра е след проверка на фактите съветът да наложи дисциплинарно наказание на съдийката.

Oще по темата
От правосъдното министерство съобщиха, че предложението на Иванов за дисциплинарно производство срещу Ченалова е заради проверката на Панайот Велков, назначен от нея като временен синдик по няколко търговски дела. Министърът иска наказание за съдията и заради сигнал срещу нея от ОББ по четири дела.

Името на съдия Ченалова нашумя, след като френският посланик в София я нареди сред „гнилите ябълки” в съдебната система заради присвояването на фирма на френски инвеститор за производство на напитки "Белведере". В схемата е участвал и синдикът Панайот Велков.

В края на януари Румяна Ченалова беше освободена от длъжност от ВСС за шест месеца заради водени срещу нея дисциплинарни производства.

От министерство на правосъдието днес обясниха, че искането на Христо Иванов за дисциплинарно производство срещу Ченалова не е прецедент. През 2000 г. по предложение на тогавашния министър на правосъдието във ВСС е внесено предложение за дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Паликарова от СГС. То е прието от ВСС за основателно и въз основа на това е било наложено дисциплинарно наказание на съдията.

Заради дисциплинарно нарушение на Паликарова България е била осъдена по "Шести май инженеринг ООД".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

До Тихомир ТомовМоже и да е ***,ама си е нашо-реформирано!Реформирано още демократично!

7

Тихомир Томов

преди 9 години

Картина от неизвестен реформатор /Брадясало *** се моли на бог !

6

Анонимен

преди 9 години

До гошо тъпотоГоше,тая и у Стара Загора не я щем!

fallback