Христо Иванов Снимка: архив, БТА
fallback

Министърът на правосъдието Христо Иванов заяви, че с неприсъствието си на избора на председател на Върховния касационен съд /ВКС/ е искал да даде сигнал, че подходът на Висшия съдебен съвет /ВСС/ към цялата процедура е натоварен с обществено недоверие. Министър Иванов коментира темата пред журналисти, след като беше изслушан от парламентарната правна комисия.

Oще по темата
По думите му от ВСС са излъчили на различни етапи сигнали, които са подлежали на негативна оценка. Според министър Иванов съветът има определени проблеми с привличането на професионално и обществено доверие към нещата, които прави.

Всеки човек, който бъде избран от орган, който е натоварен с бремето - заслужено или не, на такова обществено недоверие, започва с определен труден старт, но така или иначе стигнахме до тази точка, от тук нататък трябва да работим, каза Христо Иванов. Той добави, че процедурата вече е приключила и съветът и президентът са се произнесли, след като вчера Росен Плевнелиев издаде указ за назначаването на Панов. 

Иванов пожела успех на новия председател на ВКС Лозан Панов и добави, че му е изпратил поздравителен адрес и писмо, в което е посочил областите, в които се надяват да си сътрудничат.

Министърът отрече да има някакви конкретни сигнали за оказван натиск върху изпитната комисия на конкурса за частни съдебни изпълнители. Той призова хората, които знаят за човек, който е дал или взел пари, да говорят с имена, а не да пускат слухове по форумите, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

gost

преди 9 години

щом и пожарникари с по 3 апартамента излизат на протест нее добре и те са бедни горките

4

Това...

преди 9 години

... "правителство" се занимава само с глупости. Никой не обелва и дума, как ще измъкнат икономиката от депресията, в която Борисов я вкара и ще преборят оставената от Борисов катастрофална безработица. За тях съдебната "реформа" се състои в слагане на техните хора, за да се превърне в бухалка с/у другите.

3

Поредното...

преди 9 години

... доказателство, че съдебната система е съсипана след 3.5 годишното еднолично "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов.

fallback