Снимка: Булфото

С изненадваща версия за мъж-убиец на малката Алекс в Поморие излезе майката на обвинената в злодейството Атанаска Георгиева. Това стана на втория ден от делото срещу 39-годишната жена.

Още по темата
8-годишното момиченце беше открито удушено на 10 април миналата година. Ден по-рано то изчезна на връщане от училище в морското градче, а към родителите му бе отправено искане за откуп. Трупът на детето бе открит в таванското помещение на Атанаска, което се намира точно над апартамента на родителите му.

Майката на Атанаска, Светла Димитрова, днес обясни пред съда, че не дъщеря й, а мъж на 30-35 години е отвлякъл и умъртвил детето. Според нея човекът се казва Антон Петров. За убиеца й разказала дъщеря й.

Пред съда майката обясни, че след убийството мъжът заплашил Атанаска да мълчи. Светла Димитрова обясни, че убиецът отправил „много сериозна заплаха” и към друга от дъщерите й във Facebook. Близките на Атанаска открили чрез приятели негова снимка и обвинената за убийството го разпознала.  „Много трудно изкопчихме истината от нея, но в крайна сметка реши, че ще говори”, каза пред bTV майката.

Тя разказа още, че дъщеря й била болна от грип в дните преди убийството на Алекс. Атанаска пуснала мъжа в дома си, защото помислила, че е близък на семейството. Той влязъл с живото дете, а по-късно се върнал с безжизненото му тяло и заплашил Атанаска да мълчи.

Майката обясни още, че дъщеря й е дала показания по случая под психически и физически тормоз – „от полицаите и външни хора някакви от София били докарани”.

Според Светла Димитрова убиецът и бащата на детето по-рано имали скандал пред входа на дома му.

От прокуратурата пък отвърнаха, че са проверявали и по-рано версията на майката. Снимката и името на човека били от профил във Фейсбук, който се оказал фалшив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase