Председателят на СГС Владимира Янева, архив Булфото
fallback

Ръководството на Софийския градски съд прие с недоумение писмото на 24-те съдии, оповестено публично вчера. С него съдии от СГС призоваха Висшият съдебен съвет да излезе с оценка на управлението на съда. Те изразиха и недоволството си от това, че Съветът не е взел сериозно отношение към първото им писмо, в което те настояваха за оставка на шефовете на СГС.

Oще по темата
„В Софийски градски съд работят 550 съдии и съдебни служители и изпращането на писма и тиражирането на подписки чрез медиите влияе изключително зле не само на климата в колектива, а и на обществения образ на институцията като цяло“, се казва в позицията на ръководството на съда.

В нея се припомня и че ВСС е извършил две проверки на управлението на СГС от страна на председателя и неговите заместници. Става дума за компютърното разпределение на делата и функциониращата компютърна система.

По първата проверка не са констатирани конкретни нарушения в компютърното разпределение на делата, а са дадени препоръки, които вече са изпълнени в цялост. По втората проверка и след изслушване на ръководството на СГС на 17 декември отново бяха  дадени препоръки, които в момента се изпълняват, припомнят още шефовете на съда.

Според тях буди недоумение писмото на 24-те съдии, защото настоява за образуване на нова проверка на ръководството при положение, че все още текат сроковете по изпълнение на дадените от ВСС препоръки.

„Председателят и неговите заместници винаги са се стремели да осъществяват диалог със съдиите и съдебните служители, работещи в СГС за разрешаване на възникналите проблеми в интерес на всички колеги“, се казва още в позицията на ръководството на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 9 години

толкоз шум заради една далавераджийка дошла от Стара Загора в София .... изгонете я......

3

Ботев

преди 9 години

Ти го плюеш, то ти казва че дъжд вали..

2

Анонимен

преди 9 години

"Общественият образ на институцията" и без това е тотално ***!

fallback