Снимка: архив БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли версията за умисъл при взрива в завода в Горни Лом. Вчера собственикът на фаталния цех Валери Митков обяви, че трагедията, отнела живота на 15 души, е саботаж или външна намеса.

Още по темата
„Няма никакви данни, че се касае за умишлен палеж в завода в Горни Лом”, каза главният прокурор пред Нова телевизия. Прокуратурата е категорична, че нито една от версиите на разследването не води към подобен извод. От обвинението подчертаха, че на територията на завода са се съхранявали 800 000 мини, съобщи още телевизията.

Вчера собственикът на завода обясни, че не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия.

„Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, каза още Митков, който загуби сина си в трагедията в завода.

Версията, че взривът в Горни Лом не е бил случаен, лансира първо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В нощта на изборите той обяви, че трагедията се е отразила негативно на предизборната кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase