Снимка: Булфото, архив

Номинираната за заместник-министър на правосъдието Аглика Адамова обяви в изявление до медиите, че за нея е необяснимо защо опитът й в съдебната система се пренебрегва "заради неподкрепени с никакви доказателства компрометиращи внушения".

Още по темата
Причина за коментара й станаха медийни публикации, в които се припомня, че е дъщеря на ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов, чието име пък е свързано с това, че е бил научен ръководител на Красимир Георгиев, станал известен като Красьо Черния, за когото имаше обвинения, че кадрува в съдебната система.

"Не познавам Красимир Георгиев и научих за съществуването му от медиите. Доколкото ми е известна възрастта му, той е бил дете, когато аз съм станала съдия. В целия си професионален път съм напредвала единствено благодарение на знанията и труда си", посочва Адамова, която е съдия от Административен съд София-град.

„Мислех, че времената, в които децата бяха наказвани за цял живот заради своите родители и принуждавани да се отказват от тях, отдавна са отминали. Ако някой има желанието да ме съди, нека да бъда съдена за собствените ми действия, пише още в изявлението й до медиите.

Адамова припомня, че е съдия от 1997 г., като е била последователно младши съдия в Софийски градски съд, съдия в Софийски районен съд и съдия в Административен съд София-град.

Тя има над 18 години юридически стаж и е постановила над пет хиляди съдебни акта, почти всички от които са издадени в законовия едномесечен срок.

„Моят баща се казва Величко Адамов. Родителите ми се разделиха, когато бях в първи клас. Оттогава с баща ми живеем в различни домове и в различни населени места. Баща ми няма никакво влияние върху моите лични и професионални решения и развитие. Почти не поддържаме връзка, по лични причини“, обяснява Адамова и допълва, че възразява срещу това да бъде свързвана с действия и бездействия, приписвани на баща й в последните години.

От Съюза на съдиите застанаха зад Аглика Адамова и в декларация до медиите обявиха, че репутацията на съдията в юридическата общност е безукорна, защото е защитена в дългогодишната й задълбочена и добросъвестна работа на съдия в най-натоварените съдилища на страната.

Убедени сме, че високата компетентност на съдия Адамова и доказаната й работоспособност, които тя посветено отдава на всяка благородна кауза,  са национален ресурс, от който с уважение обществото и държавата следва да се възползват, смятат съдиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase