Снимка: архив Булфото

Правосъдният министър Христо Иванов остана без заместници след първата серия назначения на втория ешалон във властта. Преди заседанието на Висшия съдебен съвет, което трябва да вземе няколко кадрови решения, Иванов обяви, че имената на заместниците му ще станат ясни до седмица. „Оставам да стърча като гръмоотвод на ваше разположение“, поясни той пред репортерите.

По-рано днес премиерът Георги Близнашки назначи част от новите зам.-министри, след като предишните бяха уволнени от Пламен Орешарски в последния ден от мандата му.

Още по темата
Очакванията бяха сред назначенията днес да бъдат и зам.-министрите на правосъдието. За постовете дори бяха лансирани имената на Аглика Адамова и Петко Петков. Номинациите срещнаха критики за това, че и двамата са представители на Съюза на съдиите, който беше заподозрян, че иска да контролира министерството.

„Лично аз намирам за изключително лош вкус да се атакуват хора заради родителите им“, каза още Иванов. Думите му бяха коментар на твърденията в някои медии, че Адамова е дъщеря на ректора на стопанската академия в Свищов Величко Адамов, който се прочу с връзките си с Красимир Георгиев - Красьо Черния.

„Ако някой има някакви факти за конкретен съдия, които го уличават в негови действия, това е един разговор. Що се отнася до съдия Адамова, която авансово получава атаки, бих искал да коментирам единствено принципно положението. Просто да си говорим за това кой чий син е, е срамно“, каза Иванов. Според него опитите за атака към министерство на правосъдието отивали твърде далеч.

„Те, няма защо да крием, плашат хората, поставят въпроси затова дали ще могат да издържат и да се работи в такава атмосфера“, сподели министърът. Той съобщи, че разговорите за зам.-министри продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase