Подсъдимият Ирхан Камбур. Архив: Булфото

Пловдивският окръжен съд осъди Ирхан Камбур на доживотен затвор без право на замяна. Той беше признат за виновен в това, че е убил по особено жесток и мъчителен начин 3-годишния Асен от Пловдив през 2013 г. 

Детето е брат на жената, с която Камбур живеел на семейни начала в пловдивския кв. "Столипиново".

Побоят е нанесен на малкото момче, защото се било наакало, стана ясно по време на процеса.

Тригодишният Асен не можел да говори, като това често водело до някои битови неуредици като неконтролирана дефекация, при което се налагало сестра му Дияна Инджева редовно да му пере дрехите и да го почиства. Постоянните проблеми, които създавал Асен, пораждали множество агресивни изблици у подсъдимия. Той упражнявал физическо насилие върху Асен и сестра му Дияна.

Още по темата
На 10.04.2013 г. Асен Инджев отново се наакал, което дало повод на Камбур да го пребие до смърт, нанасяйки удари с юмруци в областта на главата и тялото на детето. Подсъдимият удрял главата на детето в стената и пода, докато спряло да диша. Сестра му Дияна също била пребита от подсъдимия.

След това Камбур поставил детето в гардероб в къщата. На другия ден сложил тялото в чувал и го изхвърлил на брега на р. Марица до купчина с боклуци. После подсъдимият споделил на майката на момчето, че е отвлечен в района на кв.”Столипиново”. Двамата подали сигнал в полицията.

Междувременно в хода на разследването сестрата Дияна Инджева споделила, че брат й е малтретиран и убит от подсъдимия Камбур, който впоследствие изхвърлил трупа на детето.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase