Обвиненият Ирхан Камбур. Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения срещу Ирхан Камбур, който преби до смърт 3-годишния Асен Инджев от ромския квартал „Столипиново”, след което изхвърли трупа му в близката река.

Детето беше в неизвестност няколко дни в края на април, докато се установи, че е убито от пастрока си.

Той е обвинен, че е причинил смърт на малолетно дете, като ще му бъдат повдигнати и обвинения за това, че убийството е извършено с особена жестокост и особено мъчителен за жертвата начин, заяви пред Dnes.bg наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов.

Още по темата
Няколко дни полицаи и водолази издирваха детето, което беше открито във водите на река Марица край Пловдив, завързано в чувал.

Преди това убиецът е държал трупа в собствения си гардероб, казаха от прокуратурата. По-късно мъжът е почистил и парфюмирал гардероба.

Предполага се, че Ирхан е убил детето, защото то е изцапало дрехите си два пъти за един ден. Малкият Асен е бил удушен и е понесъл няколко удара в областта на черепа, сочи експертизата на патолозите.

„Наказанието е лишаване от свобода до 20 години или доживотен затвор без замяна”, поясниха от прокуратурата. Предстои делото да започне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase