Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Водещо е да не се разконспирират методите и способите при използването на СРС-та, заяви на излизане от съда бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Делото срещу него за 6-те „Не“-та под искане за подслушване на бившия великотърновски мафиот Орлин Тодоров продължава на 29 май от 9.30 часа. Съдия Тони Гетов каза, че очаква да спрат спекулациите, че целта е делото да приключи точно преди изборите.

Причината за отлагането е поисканата от съда справка от прокуратурата във Велико Търново, която още не е пристигнала. От документа трябва да стане ясна точната дата, на която е образувано производството срещу Орлин Тодоров, по което Цветанов е отказал той да бъде подслушван.

Oще по темата
Според съда е важно да се знае датата, за да е сигурно, че исканията за подслушване не са направени, преди да е образувано производството.

По-рано днес Тодоров беше изслушан като свидетел. Той разясни, че е знаел за подслушването срещу него от служител на МВР, когото обаче не назова и затова беше глобен с 300 лева.

Бившият вътрешен министър заяви пред журналисти, че именно това са били мотивите на главния секретар да не съгласува СРС-та и паралелно с това като министър той да напише „не” - да не се разконспирират методите на подслушване.

На въпрос колко важен свидетел е бил Орлин Тодоров, адвокатът на Цветанов Менко Менков каза, че е бил еднакво необходим на всички страни, най-вече за съда, защото е станало ясно, че през цялото време е знаел, че е бил подслушван.

„Те обвиняват г-н Цветанов, че е близък на Орлин Тодоров, тръгнал да го избавя от наказателно преследване, а се оказа, че са се виждали 2-3 пъти в присъствието на 200-300 души. Към 2009 година Цветан Цветанов не е знаел кой е Орлин Тодоров от Горна Оряховица”, коментира адвокатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 9 години

На гн Цветанов 6те му осъдят ку.а Но съдебната доганова и станисева система сте бъде раз4аркана до ента степен.Цицерони и неговата свита в затвора.Няма начин.Товае БГ мафята.ДПС БСП И ЦИЦЕРОНИ.

17

Анонимен

преди 9 години

Цветанов преследваше мафиотите--сега мафиотите преследват Цветанов

16

ХХХ

преди 9 години

Колко хора опандизиха и шокираха с акциите си само да си лъснат имиджа ....структура от мафиотски пипала създадоха .....НЕДОСЕГАЕМИ ......и са по силни от всякога защото след като са на това ниво и конкурентите им ги е страх да ги поръчат ......който не си плаща му разбиват каналите , лабораториите и т.н...... показват дейност от рода на "разбиха нарколаборатория, изети са две растения канабис с височина 60 см , найлонови торбички, кухненски нож , копчета и закачалка"

fallback