Мария Дивизиева и адвокат Даниела Доковска (л). Снимка: БТА

Прокуратурата обвини Мария Дивизиева, началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски, за това, че умишлено е улеснила председателя на Военноапелативния съд Петър Петков да извърши престъпление.

Още по темата

Преди дни Петков и председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов бяха обвинени за злоупотреби по проект по ОПАК.

Твърдението на прокуратурата е, че в съучастие са присвоили 42 217 лв., поверени на Петков да ги управлява.

Присвояването станало, като Петков представил неверни сведения пред дирекция ОПАК към Министерството на финансите, за да може съдът да получи средства, предоставени по ОПАК за изпълнението на проекта.

Пред журналисти Дивизиева изрази надежда прокуратурата да си свърши безпристрастно работата и поясни, че част от обвинението срещу нея засяга период, в който тя не би могла да го извърши, предаде БТА.

Обвинението на Дивизиева е за периода 29 април - 26 ноември 2009 година. През юли обаче тя вече не била във ведомството.

Никой не е ме карал да правя нищо, професионално е управлявана програма ОПАК, каза Дивизиева, която преди време беше разпитвана като свидетел по същото разследване.

Мария Дивизиева заяви, че не познава нито Петков, нито Пенгезов, а за проекта е била информирана така, както и за всички други. Тя допълни, че не й е наложена мярка за неотклонение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase