Проф. Драгомир Драганов. Снимка: Булфото
fallback

На 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за каране на кола в нетрезво състояние бе осъден проф. Драгомир Драганов, съобщава "24 часа".

Освен това историкът е с наложена забрана да шофира за 14 месеца и ще трябва да плати глоба от 100 лева.

Преподавателят в Софийския университет бе хванат да кара солидно почерпен от столичната Пътна полиция в началото на април. Историкът е бил спрян за проверка край Киноцентъра в кв. "Бояна", като при проверка дрегерът е отчел 2,44 промила.

Oще по темата

Както Dnes.bg съобщи, малко по-късно професорът призна, че е пил "100 грама водка с таратор“.

"Уговорката беше аз да изкарам колата и да я прибера, а през другото време да кара жена ми”, сподели в началото на месеца проф. Драганов. Той твърди, че бил заловен от полицията на метри от къщата си точно преди да паркира.

Дни след инцидента от Софийския университет посочиха, че проф. Драгомир Драганов ще се пенсионира на 1 юли 2014 г. Причина за пенсионирането му е навършване на необходимата възраст за пенсия и няма нищо общо с провинението му зад волана, посочиха от „Алма Матер“.

65-годишният професор е бил народен представител в VII Велико народно събрание и 38-то Народно събрание от Евролевицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

анализатор

преди 10 години

защо искате да го промените-той обучава децата ви да успеят в живота!

34

ИСТ

преди 10 години

В белите държави хванат с 2.44 промила алкохол се лежи в затвора. Но явно съдебната ни система също е с 2.44 промила алкохол. Гарга на гарга око не вади. Този професор ли е или пиянде. Как ще се яви пред студентите и на какво ще ги научи.Няма ли да го изхвърлят от университета.

33

Анонимен

преди 10 години

За да има условна присъда това не е първото такова провинение на професора. Ако беше първото...щеше да мине с пробация само.

fallback