Професор Драгомир Драганов. Снимка, архив Булфото

Проф. Драгомир Драганов ще се пенсионира на 1 юли 2014 г. и ръководството на Софийския университет не е взимало решение за неговото предсрочно излизане в пенсия, съобщиха за Dnes.bg  от пресцентъра на  учебното заведение. Причина за пенсионирането му е навършване на необходимата възраст.

Още по темата
От пресцентъра уточниха, че предстоящото пенсиониране по никакъв начин не е свързано със случая в петък, когато историкът беше хванат от пътни полицаи да кара пиян. Тогава професорът е бил спрян в софийския кв. "Бояна" в близост до "Киноцентъра" и при изпробване с дрегер са отчетени 2,44 промила. Впоследствие катаджиите го откарали в ареста на Шесто РПУ.

Професорът призна тогава, че бил изпил 100 грама водка с таратор преди да седне зад волана, и обясни, че само трябвало да паркира, защото жена му не могла да се справи.

През ноември миналата година проф. Драганов влезе в новинарските емисии заради клипче, озаглавено „Морал на градус". Тогава „Ранобудните студенти” разпространиха видео, на което се виждаха той и колегата му проф. Костадин Рабаджиев във видимо нетрезво състояние - в зала и в коридорите на Алма матер.

Преди година проф. Драганов отново беше задържан след инцидент на Околовръстното шосе и беше заловен да кара с 1,56 промила.

65-годишният професор е бил народен представител в VII Велико народно събрание и 38-то Народно събрание от Евролевицата.

Той е съосновател на няколко социалдемократически ориентирани формации както в БСП, така и извън нея - Демократически форум, Път към Европа, Социалдемократическа платформа "Европа", Социалдемократически клуб "Европа", "отлюспен" е от БСП. През 2007 г. Драгомир Драганов бе кандидат за кмет на София, издигнат от бизнеспартия ЛИДЕР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase