Тримата осъдени за смъртта на Стоян Балтов. Вили Георгиев - в средата. Снимка архив: Булфото
fallback

Трима са виновни за смъртта на студента Стоян Балтов, реши Софийският апелативен съд. Днес САС осъди на 18 години затвор и Вили Георгиев, обвинен за убийството на Стоян Балтов.

На 19 юли 2013 г. Георгиев бе оправдан за убийството от по-долната инстанция - Софийски градски съд, докато другите двама подсъдими - Александър Данаилов и Светлозар Стоилов, получиха по 18 години затвор.

Така след днешната присъда на апелативните магистрати всеки от тримата подсъдими получава по 18 години затвор.

Инцидентът, за който са обвинени, стана през декември 2008 г., когато Стоян и негови приятели излезли от новооткрита дискотека "Амнезия" в Студентски град, но на метри от заведението били застигнати от група от 7-8 момчета.

Oще по темата
След спречкване и няколко обидни думи започнал бой, в който на студента са нанесени смъртоносни ритници в главата. Първоначално подсъдими за убийството на 21-годишния младеж бяха Вили Георгиев и Александър Данаилов.

През 2009 г. обаче делото бе върнато на прокуратурата за допълнително разследване. Впоследствие по процеса бе привлечен и третият обвиняем – Светлозар Стоилов, който дотогава бе свидетел по случая.

На 16 юли 2013 г. прокуратурата иска по 20 години затвор за тримата. Според държавното обвинение деянието е извършено по хулигански подбуди. Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов.

При произнасянето си през юли миналата година съдът осъди Данаилов и Стоилов да платят и кръвнина в размер на 600 хил. лв. на семейството на Стоян Балтов.

Днес САС осъди Вили Георгиев да плати солидарно с другите двама гражданските искове на роднините на убитото момче.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

tt

преди 10 години

Това *** в средата,бих го одрал жив,докато се изпуска.

24

kings

преди 10 години

Четейки коментарите, разбирам защо правото е нещо велико-иначе все още щеше да има убивания с камъни, разчленявания, линчувания по слухове, смъртни присъди за щяло и нещяло и още много други християнски забавления.

23

Анонимен

преди 10 години

18- ти многи си прав, вижте ги, вижте ги колко жалки и невинни душици... всеки един по-отделно ще се нааака, ама в глттница са мн силини.. Бравоо най-накрая спаведлива присъда, и нека това да е за урок на всички бъдещи комплексарчета.. ( дано да няма такива де)

fallback