Стефанка Савова. Снимка, архив Булфото
fallback

Състав на Окръжния съд във Велико Търново отмени назначената тройна психиатрична експертиза на Стефанка Савова, майка на стрелеца от Лясковец Петко Петков, съобщиха от Съдебната палата. Делото е образувано по жалба на майката на стрелеца.

Експертизата беше назначена от Районния съд в Горна Оряховица в началото на април по искане на Районната прокуратура с цел настаняване на 76-годишната жена в специализирано психиатрично заведение.

Делото срещу нея беше заведено, след като на 14 март т.г. синът й Петко Петков стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахи, с които от две години тормозел децата от близкото училище.

Oще по темата
Тогава Савов се барикадира в дома си в Лясковец, уби един от спецполицаите, които се опитваха да отнемат незаконното му оръжие, и рани други трима. След събитията майка му заяви, че не обвинява сина си, както и че той не е имал нужда от лекарска помощ.

Според позицията на Великотърновския съд днес решението за експертизата е незаконосъобразно, тъй като липсват мотиви за необходимостта от назначаването й.

В решението на съда е посочено, че е налице нарушаване на правата на една от страните.

Делото ще бъде върнато за ново разглеждане от друг състав на Районния съд в Горна Оряховица. Решението на Окръжния съд не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

съвестен гражданин

преди 10 години

Господа днес власт имащи. Искам да подам своевременно сигнал зя един луд български народ който пък за разлика от Лясковския ви случай не иска да се прибере от ВАШЕ ЧУДО по домовете си и крещи почти година вече - ОСТАВКА. Но май този път вие се правите на луди. И, ако мислите да ни вкатвате един по един в Курило - няма да стане. Много сме. Но виж в Курило за вас по-ще се намери място.

20

rustam

преди 10 години

Свобода за петко петков и ИСТИНА И ПАК ИСТИНА СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ И ЧЕНГЕТА БАНДЮГИ ПЪРВИ Е БИЛ ПРОСТРЕЛЯН ПЕТКОВ И ТОГАВА РАНЕН Е ЗАПОЧНАЛ ДА СТРЕЛЯ И ТОЙ ИСТИНАТА НА ЯВЕ

19

софиянка

преди 10 години

наближават избори и ни занимават с всичко друго,но не и с парите в хазната/които ги няма/даже сме завлечени с дълговеизвадете си главите от пясъка и вижте цялата България,а не само един двор или тавантова е навсякъде и в училищата и в домовете нине пишете коментари,а направете нещо съществено-променете нещата

fallback