Майката на стрелеца и авдоката й на влизане в съда. Снимка: БТА

Районният съд в Горна Оряховица постанови тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков, който стреля срещу служители на полицията.

На 14 март Савов стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахите, с които от две години тормозел децата от близкото училище. Тогава Савов се беше барикадирал в дома си, уби един от спецполицаите, които се опитваха да отнемат незаконното му оръжие, и рани други трима.

Още по темата
Днешното заседание на съда беше по искане на Районната прокуратура в Горна Оряховица за настаняване на 76-годишната Стефанка  Шаранкова в специализирано психиатрично заведение.

Тя пристигна в Съдебната палата, придружена от адвоката си Виктор Костов. По време на заседанието като свидетели бяха разпитани съседи и роднини на Стефанка Шаранкова и сина й.

След резултатите от психиатричната експертиза съдът ще реши дали искането на прокуратурата е основателно, каза съдия ПавлинаТонева, председател на съдебния състав по делото. Срещите с психиатрите и тестовете ще бъдат правени в специализиран кабинет, без да се налага постъпване в здравно заведение.

Решението на съда в Горна Оряховица подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново в тридневен срок, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase