Снимка: Булфото, архив
fallback

Софийската районна прокуратура е внесла трети обвинителен акт в съда срещу Бисер Миланов-Петното, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Обвинението срещу Петното е, че на 13 и на 15 януари т.г. е извършил непристойни действия.

Според магистратите на 13 януари в София на ул."Луи Айер" Миланов е отскубнал от ръката на телевизионен оператор часовник и е обиждал репортерката Мария Цънцарова. В съобщението се посочва, че Миланов е блъснал с ръка микрофона, държан от Цънцарова, и крещейки й казал да се махне, изтръгнал ветробрана на микрофона и го хвърлил на земята, изблъскал я и я притиснал с тялото си до стената.

На 15 януари в района на сградата на Народното събрание Миланов пък е обиждал мъж и успоредно с това влязъл в пререкания с репортера Петър Нанев и го бутал с ръка, твърди обвинението.

Oще по темата
Деянието е извършено при условията на опасен рецидив и за него е предвидено наказание "лишаване от свобода" от 1 до 6 години, посочват от прокуратурата.

На Миланов не е взета мярка за неотклонение по настоящото разследване, защото той се намира в затвора в София с мярка "задържане под стража" по друго наказателно производство - за закана с убийство.

Това е и първото обвинениесрещу него, от общо вече три, от януари тази година. Миланов е обвинен за това, че на 6 юли миналата година в палатков лагер между Народното събрание и Софийския университет "Св. Климент Охридски" е отправил заплаха за убийство към Боряна Георгиева. "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата", крещял той срещу нея тогава.

Вторият обвинителен акт срещу Петното е за помагачество и съучастничество в подбуждане към расова омраза. В него е записано, че на 2 ноември 2013 г., около 16.00 часа, на столичното кръстовище на бул. "Мария Луиза" и ул. "Екзарх Йосиф", той умишлено е подпомогнал извършването на престъпление.

Тогава Миланов е управлявал лек автомобил "Ауди" Q7, откъдето съратникът му от гражданското движение "Свобода" Цветан Йорданов Бонев през мегафон подбуждал към омраза и насилие към бежанците.

Днес Софийският градски съд реши Петното да остане окончателно в ареста по обвинението за закана за убийство, въпреки че преди дни Районният съд го освободи с подписка.

Магистратите от градския съд не се съгласиха с колегите от Софийския районен съд, според които Миланов няма да извърши ново престъпление. Очевидно е, че присъдите на Миланов не са изиграли своята предупредителна и възпираща роля, мотивираха се от СГС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Мина

преди 9 години

"Цветан Йорданов Бонев през мегафон подбуждал към омраза и насилие към бежанците."-този защо не влезе в затвора, защо няма обвинение срещу него? Или законите са само за Бисер? Колкото до Цацарова тя защо се занимава с Бисер, къщата в София не е наел той. Те му ограничава свободата защото когато той й каза възпитано да си ходи тя продължи да нахалства-а това с микрофоните... е неистина

25

Анонимен

преди 10 години

Ако са руснаци щеги скрият МВР.Не им вярваме на това правителство,всичко лъжат.Оставка ***.Това правителство си има собствени интереси за пресвояване на парите на данъкоплатеца и заменки.Бойко коалираисе с ДПС и ги изхвърлите тези мутри Станишев и Сидеров.Не искаме Москва дани поробва отново.Избираме по малкото зло.

24

Анонимен

преди 10 години

Wsi4ki politizi deto se sa stestali s toia da so podadat ostawkite .

fallback