Полиция води Иван Тодоров към съдебната зала. Снимка: Impact Press Group

Окръжният съд във Варна определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Иван Тодоров, привлечен като обвиняем за отвличането и убийството на Хюлия Маджар.

Мъжът беше задържан на 6 януари в Холандия, а на 14 март съдебните власти в кралството постановиха предаването му на България. Седмица по-късно Тодоров пристигна у нас, а днес бе привлечен като обвиняем по делото.

Още по темата
Според разследващите от събраните доказателства може да се направи обоснован извод, че 25-годишният мъж е съпричастен и към двете престъпления, за които е разследван.

Основателни са и опасенията, че ако е на свобода, Тодоров може да се укрие или да извърши друго престъпление, настояха магистратите.

Както защитата на обвиняемия, така и самият Иван Тодоров поискаха той да остане в ареста.

"Искам да бъдат призовани и разпитани различни хора и да остана в ареста, където ще се чувствам в безопасност", обърна се обвиняемият към съда.

Мярката му все пак може да бъде обжалвана от адвокатите му, като съдът посочи 1 април като възможност Тодоров да обжалва ареста си пред Апелативен съд-Варна.

Днес в съдебната зала стана ясно, че той вече има една присъда за грабеж през 2008 година.

Dnes.bg припомня, че тялото на 24-годишната Хюлия беше открито на 4 януари в лозов масив край село Езерово.

По главата на младата жена следователите откриха множество удари с тежък тъп предмет, а последвалата силна кръвозагуба е причината за смъртта й, заключиха патоанатомите.

По време на разследването се установи, че веднага след като я е убил, Иван Тодоров е изпратил SMS-и до семейството й, с които поискал 300 000 лв. откуп.

Според разследващите обаче целта му била да отклони вниманието от себе си и да насочи следствието в грешна посока, като спечели време необезпокоявано да напусне страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase