Хюлия Назим Маджар. Снимка: Facebook

Заподозреният за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар Иван Тодоров е задържан на влизане в Холандия на 6 януари, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Хюлия не е била убита за откуп, категорични са от прокуратурата, защото SMS-ът до баща й за 300 000 лева е изпратен, след като младото момиче вече е починало от множество удари.

Целта на Тодоров била да заблуди разследващите. Той е обвинен задочно за убийство по особено жесток начин.

Мъжът още е в Холандия, предстои да бъде предаден на властите у нас.

Още по темата
Както Dnes.bg вече писа, 24-годишното момиче беше намерено убито на 4 януари. Тя била студентка във Варненския свободен университет и е изчезнала в новогодишната нощ.

„Веднага след намирането на тялото на Хюлия Маджар е започнало издирването на Иван Тодоров. Издадена е Европейска заповед за арест“, обясни Арнаудова.

„Има очевидци на неговите действия по изнасяне на тялото на момичето от багажника на автомобила. Пътниците от преминаващ автобус са го видели”, добави тя.

Отправена е молба за правна помощ от холандските власти за предаване на автомобила, с който се е движел, дрехи, телефон, лаптоп и други вещи, защото по думите на Арнаудова по тях може да има следи от престъплението.

Няма данни Тодоров да е имал помагач. Не са ясни и мотивите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase