Петков Савов. Снимка Нова тв

Петко Савов Петков от Лясковец, който застреля полицай и рани други трима служители на МВР, е обжалвал мярката на Великотърновския окръжен съд "задържане под стража", съобщи защитникът му - адвокат Димитър Димитров.

От пресцентъра на Съдебната палата съобщават, че утре, 21 март, от 11.00 часа състав на Апелативния съд във Велико Търново ще гледа делото по жалбата срещу определението на Окръжния съд, с което на Петко Савов беше наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Още по темата
Заседанието ще се проведе в Съдебната палата, тъй като задържаният е заявил, че не желае да се явява пред апелативната инстанция.

53-годишният мъж с психически проблеми уби спецполицай и рани други трима по време на акция за задържането му пред неговия дом миналия петък. Причината – многократни заплахи, които той отправял към съседно училище, както и фактът, че притежава оръжия.

След стрелбата прокуратурата повдигна обвинение на Петков за умишлено убийство на полицай.

На 17 март Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов. Заседанието на съда се състоя в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията по обезвреждането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase