Марио Николов. Снимка: Булфото, архив

Съдията по делото срещу бизнесмена Марио Николов - Пламен Панайотов, си направи отвод, съобщи БТА.

Причината е, че докато все още е бил прокурор, Панайотов се е произнасял по доказателства, които са предмет на това дело.

Още по темата

В съдебната зала стана известно и че Марио Николов е завел дело за клевета срещу съдия Панайотов. През 2009 г., когато Панайотов е бил прокурор, той е коментирал пред медии, че бизнесменът е участвал в схема за източване на 17 млн. лева ДДС.

Става въпрос за преписка, по която Панайотов е работил и която към момента се е водела срещу неизвестен извършител. По-късно той е прекратил преписката и разследването е било спряно.

Съдия Панайотов коментира в залата, че едва днес разбира за заведеното срещу него дело и то представлява опит за подбор на съдия, който да разглежда настоящото дело. По думите му бизнесменът е имал достатъчно време от 2009 г. да заведе дело за клевета, а не да го прави в момента, в който е научил кой е съдия по настоящия процес. Магистратът заяви, че подобни действия рушат правосъдието и трябва да бъдат пресечени още в зародиш.

По-рано днес спецсъдът даде ход на делото "САПАРД", което до сега не успя да започне няколко пъти. Подсъдими за източване на 7,5 млн. евро от програмата са бизнесменът Марио Николов, съпругата му и още няколко души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase