Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд е върнал на прокуратурата т.нар. дело за незаконното подслушване срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и трима бивши директори на специализираната дирекция "Оперативно-технически операции" (СДОТО) - Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов.

Новината за връщането на обвинителния акт беше разпространена неофициално от БНР и коментар от прокуратурата и съда до този момент няма.

Още по темата

Държавното радио твърди, че съдия Петър Гунчев е открил съществени процесуални нарушения и неясноти в обвиненията на подсъдимите и затова е решил да върне делото на обвинението, за да се изчистят несъответствията.

Държавното обвинение може да протестира определението на СГС пред Апелативния съд.

Междувременно днес стана ясно, че в сряда прокуратурата е внесла в съда трети обвинителен акт срещу Цветан Цветанов за длъжностно присвояване.

Dnes.bg припомня, че скандалът избухна малко преди началото на предизборната кампания за предсрочния вот, когато лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за извършвано незаконно подслушване на политици, бизнесмени и общественици от МВР под ръководството на Цветан Цветанов.

След като се закле като депутат, имунитетът му бе поискан от прокуратурата. Бившият МВР шеф обаче сам се отказа, с което стана възможно срещу него да започне съдебно преследване.

Нееднократно Цветан Цветанов обяви, че по негово време нерегламентирано използване на СРС-та не е имало, още по-малко пък са били подслушвани висши политици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase