Подсъдимите по "Килърите". Снимка: Булфото

Варненският апелативен съд даде ход на делото "Килърите", но остави без уважение искането на защитата на подсъдимите за отвод на Ася Петрова като наблюдаващ прокурор на процеса.

Съдът прие седемте писмени доказателства, представени по делото от обвинението и отхвърли по-голямата част от исканията за събиране на гласни доказателства, направени от защитата на подсъдимите.

Още по темата

Сред хората, които адвокатите искаха да бъдат призовани като свидетели, бяха бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, комисарят от ГДБОП Валентин Цоновски, Алексей Петров и Сретен Йосич.

Искането бе бившият МВР шеф да изясни как и защо е тиражирал пред медиите информация, че Петър Стоянов - Сумиста е извършил убийства, както и да отговори на въпроса дали двамата са се срещали във Варна и за какво са разговаряли.

Според магистратите обаче има достатъчно писмени доказателства, събрани във връзка с обстоятелствата, които защитата иска да бъдат изяснявани допълнително.

Съдът все пак допусна изготвянето на нова съдебно-финансова експертиза, която да изясни взаимоотношенията между подсъдимия Георги Вълев и Румен Рачев. Вещото лице трябва да я подготви най-късно до 1 февруари 2014 година.

Подсъдими по делото "Килърите" са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Срещу тях са повдигнати обвинения за три убийства, изнудвания, палежи.

По това дело Шуменският окръжен съд вече произнесе доживотни присъди на Стоянов, Костов и Вълев, Попов е с присъда от 17 години затвор, Стойнев - с 15 години и Атмаджов - с 4 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase