Снимка: архив Булфото
fallback

Прокуратурата започва проверка в Държавната агенция за бежанците и в Дирекция "Миграция" на Министерството на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на обвинението.

Отдел „Надзор за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите” при Върховна административна прокуратура започна проверка в Държавната агенция за бежанците и в Дирекция „Миграция” на Министерство на вътрешните работи за прилагането на Закона за убежището и бежанците, Закона за чужденците в Република България и подзаконовите нормативни актове.

Изискана е и информация от Административен съд-София-град и от Върховния административен съд относно производствата по обжалване решения на Държавната агенция за бежанците за предоставяне статут на бежанец или хуманитарен статут. Причината за проверката е обществената значимост на дейността по предоставяне на статут на бежанец на чужденци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 10 години

vsichkite ot golyamata eskurziya imat grajdanstvo, kolko bejantsi imate ya nyamate 5000 çhoveka koy ste idva da jivee v BILGARİYA

6

prof.Solomon

преди 10 години

2 До бойко Турците не са будали . Те гражданство или статут на емигрант току така не дават дори и нашите потурнаци от голямата екскурзия нямат всички гражданство . За това колкото по-бързо това криминално правителство си замине и държавата започне да функционира ще бъде най -доброто . Ако изборите бъдат реални-честни и в парламента има истински българи родолюбци патриоти да коват закони и правосъдната система заработи всичко ще е ОК .Дори 50% от краденото да се върне у нас ще е рай .

5

Анонимен

преди 10 години

Ал Кайда бяла лястовица? За муджахидините, може би!Не мислиш ли, че чуждите служби осветиха доста добре случая за да не можете да го заметете? М?

fallback