Снимка: БГНЕС

Разпоредителното заседание по дело срещу бизнесмена Васил Божков, oбвинен в ОПГ за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления, се отлага за началото на юли месец.

"Процесът ще бъде интересен – 300 свидетели и да губим време, само и само да ме държат обвиняем. Това е творба на прокурор Ангел Кънев. Няма извършено престъпление. Интересът му е това да върви, той да си направи кариерно развитие и никой да не го обвини, че е завел фалшиво дело", заяви бизнесменът Васил Божков, след като Градският съд на София обяви техническа грешка.

Божков оприличи делото срещу себе си с делото "КТБ" и остро нападна прокурора по делото.

Според подсъдимия прокурор Кънев е "бухалка" и "послушко". "Всички знаят", добави Божков. Той бе категоричен, че делото срещу него ще има край. "Ние ще искаме съкратено производство", обясни той и посочи, че обикновено обвиняемият гледа да отлага делото, но при него е точно обратното.

Според бизнесмена "интересът на тези, които ръководят прокуратурата, е да го държат в това състояние".

"Нямам намерение да се крия и 10 години да върви това дело", каза още Васил Божков.

Божков коментира и това, че партията му ("Център" събра 25 667 гласа подкрепа на вота на 9 юни или 1.19%, според данните на ЦИК - бел. ред.) не успя да влезе в 50-ото Народно събрание.

"Ние получихме подкрепа. Това е нова формация, на два месеца. За мен това е успех. Плюс това при нас бяха крадени бюлетини и унищожавани. Това бяха най-опорочените избори", заяви той.

Бизнесменът поздрави партията "Величие" и подчерта, че те говорят това, което и "Център". Божков призова всички извънпарламентарни сили към обединение.

За бъдещо възможно правителство, той коментира: "Всичко е сценарий. Едно правителство на ГЕРБ с ДПС, значи ГЕРБ да се самоубие. ДПС винаги ги е подкрепяло, но винаги неофициално".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase